Cykl produkcji

1Wybór źródła

Proces produkcji rozpoczyna się od wyboru ziaren kawy. Następnie import, magazynowanie zielonej kawy w porcie i cotygodniowa wysyłka do naszej fabryki. Zawsze wybieramy najlepsze ziarna pod ścisłą kontrolą jakości i degustujemy każdą przesyłkę najpierw w porcie, a później w naszej palarni.

2Palenie

W naszej palarni każde miejsce palenia jest wydzielone, aby zapewnić optymalne wypalenie najwyższej jakości. Jest to najbardziej delikatna i ręcznie wykonana część procesu, ponieważ jest to moment, w którym decydujemy o zakończeniu palenia i uzyskujemy optymalny smak, ciało i aromat, aby uzyskać idealną filiżankę kawy.

3Mieszanie

Mieszanka to kolejny krok. Przechowujemy każdy gatunek ziarna osobno, a automatyczna procedura sprawia, że każda z naszych cech jest mieszana, a także specjalne mieszanki wymagane przez niektórych naszych klientów.

4Konfekcjonowanie

Proces kończy się pakowaniem w 1 kg workach lub 3 kg puszkach. Oba opakowania używają najnowszego materiału i formatu z próżniowym zaworem, który utrzymuje kawę w optymalnych warunkach, aby umożliwić naszym klientom delektowanie się najlepszym espresso.